Начало Про органiзацiю Еко-акцiї Бiблiотека Фото Контакти
2001-07-20 ПО РОСІЇ ПРОКОТИЛАСЯ ХВИЛЯ АНТИЯДЕРНИХ ПРОТЕСТІВ
     16.01.01
     
ПО РОСІЇ ПРОКОТИЛАСЯ ХВИЛЯ АНТИЯДЕРНИХ ПРОТЕСТІВ
     
  
Учора російські екологічні організації почали кампанію "Антиядерний опір", ціль якої - не допустити ввозу в Росію радіоактивних відходів з інших держав для переробки і тривалого збереження. У цей день у більш ніж 20 містах країни відбулися масові акції протесту. Так, у Томську екологи роздавали перехожим "радіоактивні долари". На купюрах указувалася частка відходів, що щорічно буде "діставатися" кожному росіянину, якщо Державна Дума Російської Федерації прийме відповідні рішення, а саме - 140 грамів.

     
  
Хвиля антиядерних акцій викликана тим, що наприкінці минулого року Держдума в першому читанні схвалила ряд виправлень до Законів "Про використання атомної енергії" і "Про охорону навколишньої природного середовища". Можливо, вони будуть остаточно прийняті 22 січня, у випадку чого екологи збираються відновити протести.

     
  
Слід зазначити, що країни "ядерного клуба" уже намагалися "проштовхнути" подібні рішення в Австралії, Намібії і ПАР. Однак, незважаючи на обіцяну фінансову вигоду, ці плани не знайшли підтримки в урядів зазначених країн.

     
  (За повідомленнями прес-служби Міжнародного Соціально-екологічного союзу).


     
КРИМ ПЕРЕМІЩАЄТЬСЯ В СУБТРОПІЧНУ ЗОНУ
     
  
Протягом найближчих десятиліть півострів Крим може перетворитися в субтропіки із середньорічною температурою 16-18 градусів по Цельсия. "За останні 100 років вона підвищилася на 6 градусів", - стверджує доктор фізико-математичних наук Борис Сизенко. До такого висновку цей севастопольський учений прийшов, проаналізувавши рівень росту середньорічної температури на півострові в минулому столітті. Як довго пробуде Крим у субтропічній зоні - невідомо: за словами Бориса Сизенко, клімат кримського регіону досить хитливий і за останнє тисячоріччя мінявся щонайменше тричі. (За повідомленнями Battery.RU).